Zonder stress geboortekaartjes bestellen; zo doe je dat

 

Als je zwanger bent, moet je van alles regelen. Van het inkopen van luiers tot het aanvragen van de kraamzorg. Niet alles is altijd even leuk, maar een van de leukste dingen die je tijdens de zwangerschap moet doen, is een geboortekaartje uitzoeken. Tegenwoordig kan je het hele internet afstruinen voor mooie geboortekaartjes. Maar bij het versturen van het kaartje kan soms ook nog wel eens stress komen kijken.

Aan wie wil je een kaartje sturen?

Dit is misschien wel het moeilijkste van het hele proces: bedenken aan wie je allemaal een kaartje wilt versturen. Je kunt het lijstje het beste indelen in groepen, denk aan familie, vrienden en collega’s. Wil je aan iedereen laten weten dat je kindje geboren is? Dan kun je ook een kaartje sturen naar je buren of de verloskundigenpraktijk.

 

Ook is het aan te raden om ruim voor de bevalling een adressenlijst te maken. Het kan namelijk soms veel tijd kosten voordat je alle addressen hebt verzameld. Als je je geboortekaartjes online bestelt, kun je er soms ook voor kiezen om de kaartjes rechtstreeks naar de geadresseerden te verzenden. Heel handig.

 

Bestel een proefdruk

Heb je het perfecte kaartje gevonden? Het samenstellen van een geboortekaartje kan lastig zijn, maar heb je het gevoel dat je het juiste kaartje hebt ontworpen? Bestel dan altijd een proefdruk. Zo kun je zien hoe het kaartje er in het echt uit ziet. Op een beeldscherm kan het er namelijk heel anders uitzien dan in het echt. Ook de kwaliteit van het papier kan in het echt heel erg tegenvallen. Je kunt kleine foutjes er nog uithalen en ervoor zorgen dat als je de geboortekaartjes voor het echie gaat bestellen, dat deze dan ook echt perfect zijn.

 

 

Verstuur de kaartjes wanneer jij dat wilt

Het is zover. Het kindje is geboren, je kunt de lengte en het gewicht invullen op het kaartje en vervolgens de geboortekaartjes bestellen. Je hoeft de kaartjes natuurlijk niet direct na de bevalling te versturen, dit kun je op je eigen tijd doen. Probeer niet gestresst te raken als mensen vragen waar het kaartje blijft. Mensen snappen heus wel dat je even iets anders aan je hoofd hebt. Als je niet meteen kraamvisite wilt ontvangen, wacht dan een paar dagen met het versturen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *