Zo wordt jouw bedrijf herkenbaar

Heb je net een bedrijfje gestart? Of ben je voor jezelf begonnen? Het is belangrijk dat je vindbaar bent, zowel fysiek als online. Maar ook herkenbaarheid is ontzettend belangrijk als je net een bedrijfje bent begonnen. Je wilt natuurlijk wel dat mensen bij het zien van jouw logo direct aan jou en je producten of diensten denken. Maar makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe maak je je bedrijf nou herkenbaar?

Een huisstijl

Misschien heb je al een website opgericht voor je bedrijf. Op deze website is het belangrijk dat je je huisstijl doorvoert. Een huisstijl pas je toe op bijna alles: je social media posts, visitekaartjes, facturen en enveloppen. Het is dan ook belangrijk dat je een duidelijk herkenbare huisstijl ontwerpt. Dit kun je zelf doen, maar je kunt hier tegenwoordig ook iemand voor inhuren. Zet als eerst al je wensen op een rijtje en kijk vervolgens naar de verschillende mogelijkheden. Wil je voor zachte kleuren gaan? Of ga je liever voor een professionele huisstijl? op wat voor producten wil je je huisstijl herkenbaar maken? Er zijn verschillende bedrijven die jouw huisstijl op bijvoorbeeld vlaggen bedrukken

 

Social media

Tegenwoordig zitten we bijna allemaal wel op social media. Foto’s liken op Instagram en berichten plaatsen op Facebook, we doen het allemaal. Als bedrijf moet je dan ook zeker gebruik maken van social media. Het is belangrijk dat de goede doelgroep jou kan vinden op social media platforms en dit kun je door verschillende dingen bereiken. Gebruik natuurlijk je huisstijl om herkenbaar te zijn voor de consument, maar ook schrijfwijze en taalgebruik zijn belangrijk. Gebruik je ‘u’ of ‘je’? Een heldere schrijfwijze en eenduidig taalgebruik zijn namelijk belangrijk voor herkenbaarheid op social media. Maar ook de afbeeldingen die je plaatst, zijn belangrijk voor de herkenbaarheid.

Pakketjes

Ben jij een webshop begonnen? En verstuur je regelmatig pakketjes? Ook bij het versturen van pakketten kun je je huisstijl toevoegen. Je kunt tape laten bedrukken met een logo om zo herkenbaarheid te creëren. op allgifts.nl kan je verschillende producten bedrukken met jouw logo. Als de klant het pakketje thuis krijgt, weet hij/zij direct van welk bedrijf deze komt. Ook is het aan te raden om een flyer of folder bij het pakket te voegen als je nog niet zo lang bestaat. Zo krijgt de klant een idee van jouw bedrijf en zal hij/zij misschien nog een keer een bestelling plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *