Waarom op de redactie werken zo leuk is.

Houd jij ervan om al je ideeën te verwerken in een tekst? Misschien is een plek op de redactie dan wel iets voor jou! In dit artikel lees je waarom jij op de redactie zou willen werken.

  1.  Betaald worden om films te kijken

In veel tijdschriften worden de nieuwste films besproken. Deze films moeten ook gerecenseerd worden. Dit betekent dat je naar heel veel films mag en er ook nog voor betaald wordt! En wie vind het nu niet tof om z’n eigen pers previews te zien in een tijdschrift?

  1. Interviews afnemen

Naast dat je naar films mag, kan je ook interessante mensen ontmoeten! Dit doe je door de juiste mensen te interviewen. De meeste mensen denken dan direct aan bekende Nederlanders, maar denk ook is aan mensen die minder bekend zijn. Een persoon die niet  bekend is, kan ook interessant zijn voor de doelgroep.

  1. Creativiteit uiten

Als redacteur kan je in je werk al je creativiteit kwijt. Bij de meeste krantenartikelen bevatten geen humor en hebben altijd dezelfde opbouw. Met jouw creativiteit kan je dat natuurlijk helemaal veranderen. Nieuws is altijd feitelijk correct, maar je kan natuurlijk tussendoor een grapje maken om de tekst op te leuken. Er zou niemand zijn die je tegenhoudt!

  1. Schrijven doe je niet alleen, maar met de doelgroep

De doelgroep moet je artikel lezen. Daarvoor is het belangrijk dat als je aan het werk gaat op de redactie, je je verdiept in de interesses van de doelgroep. De doelgroep vindt het juist leuk om over het dagelijks leven te vertellen. Juist de verhalen die uit een informeel gesprek naar voren komen zijn de meest interessante verhalen die er zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *