Vijf dingen om te doen tijdens een lange vlucht

’s Zomers op vakantie gaan is natuurlijk heerlijk. Lekker luieren en genieten van weer dat we in Nederland niet vaak tegenkomen. Denk bijvoorbeeld aan een mooie, lange vakantie in Griekenland of Amerika. Vaak is de vlucht echter het minst leuke onderdeel van je vakantie of reis. Als je lang in het vliegtuig zit kan je je snel gaan vervelen, en veel dingen om te doen zijn er helaas niet. Het is wel fijn als je een paar dingen hebt om te doen. Lees hier daarom een paar tips over wat je kan doen tijdens een lange vlucht.

Spelletjes en muziek op je smartphone

 

Als je lang in het vliegtuig zit is het de perfect tijd om lekker een spelletje te spelen op je smartphone of naar je favoriete muziek te luisteren, of natuurlijk allebei. Zorg dat je smartphone genoeg opgeladen is, en jij overleeft die lange vlucht wel.

 

Een boekje lezen of luisteren

 

Het is heerlijk om tijdens zo’n lange vlucht eindelijk dat ene boek te lezen die je altijd al wilde lezen, of om gewoon een boek/ ebook te lezen die je al kent. Je kan natuurlijk ook boeken luisteren, als dat je voorkeur heeft. De tijd vliegt ongetwijfeld voorbij en je bent ook nog eens (semi) productief bezig.

 

Schrijven

 

Als je zo lang stil in het vliegtuig zit kun je ook de creativiteit in jezelf omhoog halen en lekker de tijd nemen om te schrijven. Je kan in een dagboek schrijven, een verhaal schrijven of bijvoorbeeld je vakantie plannen. Je hebt in ieder geval tijd zat.

 

Van de rust genieten

 

Je kan er ook voor kiezen om lekker de tijd nemen om uit te rusten en niks te doen. Genieten van het uitzicht, wat extra slaap pakken en gewoon even niks doen. Moet natuurlijk ook kunnen. Neem een nekkussentje mee en eventueel een slaapmaskertje zodat je door niks nog gestoord wordt.

 

Een kaartspelletje

 

Als je met bijvoorbeeld familie of een vriend vliegt en je zit naast elkaar, kun je leuk samen een kaartspelletje doen. Het neemt weinig ruimte in in je bagage en kun je ook doen zonder veel ruimte nodig te hebben. Je bent er ook weer een tijdje mee zoet, zeker als je steeds verschillende kaartspelletjes speelt. Altijd wel een goed idee dus.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *