Let hier op bij het verspreiden van een persbericht

Er kunnen een hoop verschillende redenen zijn waardoor iemand een persbericht wilt plaatsen. Zo kan het bijvoorbeeld gaan om een feestelijke gebeurtenis die iemand graag met de rest van de wereld wilt delen. Het kan daarentegen ook gaan om een verdrietige gebeurtenis zoals bijvoorbeeld het overlijden van een dierbare. Er komt bij het plaatsen van een persbericht meer kijken dan je denkt. Bij deze een aantal tips om het plaatsen van een persbericht een stuk makkelijker te maken.

Focus op één journalist

Als je het verhaal wat je naar buiten wil brengen aan meerdere journalisten van andere media voorlegt, heb je de kans dat het een race tegen de klok wordt. Alle journalisten willen als eerste het verhaal gepubliceerd hebben. Als je jouw verhaal maar aan één journalist vertelt is het verhaal exclusief. Hierdoor hebben jullie de tijd om er samen een mooi verhaal van te maken en kunnen jullie rustig het persbericht plaatsen. Daardoor zit er veel minder tijdsdruk op. Op deze manier wordt het een beter verhaal en is de kans dus groter dat het verhaal goed overkomt op de lezer.

Rechtenvrije foto’s meesturen

Je kunt de journalist een hoop werk besparen door bij je verhaal alvast een paar rechtenvrije foto’s mee te sturen. Hierdoor hoeft de journalist niet nadat hij het verhaal heeft geschreven nog naar geschikte afbeeldingen te zoeken. Voor jou is dit een kleine moeite als je toch al onderzoek doet naar het onderwerp van je verhaal. Het is wel belangrijk dat de afbeelding rechtenvrij is. Je kunt dus niet zomaar de eerste de beste afbeelding van het internet halen. De mensen waarvan de foto is hebben recht op die foto’s en je mag ze dan ook niet zomaar pakken. Je kunt er dus voor kiezen om zelf een paar foto’s te maken. Als je dit liever niet doet, kun je op bepaalde sites ook rechtenvrije afbeeldingen vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *