Kies voor de agenda van het jaar 2021

Een goede agenda – en deze consequent gebruiken – is een belangrijk gegeven. Het lijkt misschien iets kleins, maar door alles goed te plannen en bij te houden zorg je ervoor dat je grip houdt op je eigen leven. We weten allemaal hoe hectisch het leven soms kan zijn. Een drukke baan, hobby’s, kinderen met allerlei kinderfeestjes, verjaardagen van vrienden en familieleden, je sport en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Kortom, de kans is groot dat je dus veel verplichtingen hebt en deze wil je natuurlijk niet vergeten of afraffelen omdat je te weinig tijd hebt ingepland. Een eerste stap naar een georganiseerd leven kan zijn om de agenda van het jaar 2021 aan te schaffen.

Nog meer overzicht in je privé- en werkleven.

In deze agenda heb je genoeg ruimte om je hele dag, week, maand of zelfs jaar te plannen. Schrijf al je verjaardagen op, data van je werkoverleggen, alle deadlines voor je werk of school, de sportdagen van je kinderen, bezoekjes aan vrienden en familie en dat soort dingen meer. Door af en toe in je agenda te kijken, zul je nooit meer een afspraak vergeten en heb je een stukje rust ingebouwd. Want door bepaalde afspraken op verschillende dagen te plannen – en soms zelfs op bepaalde uren – heb je overzicht en zal je deze niet snel verliezen. Maar soms heb je meer nodig dan een agenda. Dan kan het slim zijn om te kiezen voor een notitieboek bestellen.

Nog net een stapje verder gaan met je notities

Met een notitieboek kan je nog net een stapje verder gaan. Bij een agenda ben je uiteraard, zoals bij elke andere agenda, gebonden aan de voorgeprinte dagen, weken, maanden en andere data. Dat is logisch, aangezien de voornaamste taak van een agenda is om bepaalde dingen aan bepaalde data te koppelen. Maar bij een notitieboek heb je dit ‘probleem’ niet. Je kunt het volledig naar eigen wens invullen. Je zou deze bijvoorbeeld als een Bullet Journal kunnen gebruiken om je leven nog beter te organiseren en je kunt hem zelfs gebruiken om jezelf te ontwikkelen. Maar wat is dat nu precies, zo’n Bullet Journal en waarom is het de moeite van het proberen eigenlijk waard?

 

Gebruik je notitieboek zoals jij dat zelf wilt

Het concept van een Bullet Journal is dat je deze precies zo kunt inrichten als je zelf wilt, bijvoorbeeld met to-do-lijstjes, pagina’s die je gebruikt als een soort dagboek of zelfreflectie, habit trackers om goede gewoontes te stimuleren en nog veel meer. Maar natuurlijk kun je een notitieboekje ook gewoon als kladblok gebruiken als je snel eventjes iets moet noteren.

 

Lekker schetsen in je schetsboek van Moleskine

Houd je van tekenen, schilderen en dat soort dingen meer? Dan is zelfs een schetsboek van Moleskine misschien een meer dan goed idee. Deze schetsboeken – maar natuurlijk ook die van andere merken – hebben blanco pagina’s en zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende formaten en diverse type papier. Voor ieder wat wils. Maar naast voor tekenen en/of schilderen kan je deze schetsboeken natuurlijk ook prima gebruiken om in te schrijven om hem op deze manier dus als een soort notitieboekje te gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *