Hoe scholen meer aandacht kunnen besteden aan ICT

In het huidige tijdperk kan je er niet meer omheen, ICT is aan het groeien en bijna sneller dan je met je ogen knippert. Scholen moeten hier dan ook veel aandacht aan besteden, begrijpen van wat je op je computerscherm ziet, kritisch denken en creativiteit zijn vaardigheden die hierbij erg belangrijk zijn. Maar waar moet je als school zijnde goed op letten bij de aandacht op ICT gebied?

 

Goed internet

De basis voor vele ICT Activiteiten ligt direct in verbinding met het internet, een goede internet verbinding is dan ook erg belangrijk. Maar hoe regel je goed internet op een school? Dit is afhankelijk van een aantal factoren… scholen hebben vaak veel leerlingen en dus ook veel apparaten die verbinding willen maken met het netwerk. Steeds meer scholen stappen over op Eduroam, omdat zij gespecialiseerd zijn in het leggen van goede verbindingen voor plekken waar veel mensen tegelijker tijd het netwerk willen gebruiken. Het is makkelijk te beheren en als school kan je de toegangsrechten makkelijk bepalen.

 

Up-to-date personeel

Ook voor leraren staat de wereld om te leren niet stil, zorg dat het personeel weet waar ze over praten en mee gaat in deze snel ontwikkelende sector. Er zijn veel manieren om zelf goed te weten waar je over praat. Zo kan je ervoor kiezen om een ICT Cursus of een Microsoft training te volgen en zo extra kennis op te doen. Het behalen van een ICT Certificaat staat niet alleen mooi op het CV maar geeft je als leraar zelf gewoon een goed gevoel omdat je weet waar je over praat.

 

Digitaal lesmateriaal

Ga je werken met digitaal leermateriaal, omdat dit veel variatie en inzicht geeft, maar weet je niet zeker of het de juiste lesstof bevat? Vraag het na bij een expert, deze weten als geen ander wat kinderen kunnen en welke stof hier het best op aansluit. Wees niet verbaasd… Kinderen leren enorm snel in deze richting en vinden het ook leuk om met technologie bezig te zijn. Het Programma van Eisen, opgesteld door de PO-Raad en VO-raad, maakt de vraag van het onderwijs op het gebied van digitale leermiddelen duidelijk en zorgt ervoor dat je weet wat je zoekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *