Hoe onderscheid je je in de ICT wereld?

In de groeiende markt van de ICT worden er op dit moment heel veel ICT’ers opgeleid. Waarom? Omdat het plaatje dat ze word voorgehouden erg mooi is, op de computer, thuis kunnenwerken, een erg goed salaris. Hoe kan je je als ICT’er onderscheiden om niet de laan uit gestuurd te worden of je droombaan mis te lopen? Lees hier wat jij kan doen om jezelf door te ontwikkelen en uniek en succesvol te blijven of worden.

 

Uniek zijn voor een bedrijf, hoe doe je dat?

Je voor een bedrijf onderscheiden is lastig, waarom moeten ze jou nemen en niet die goedkopere net universitair afgestudeerde jongen? Om hier achter te komen moet je je goed verdiepen in het bedrijf, en jouw doelen afstemmen op de missie en visie van het bedrijf. Maak hierna goed duidelijk wat jij kan bieden voor het bedrijf wat bijna niemand anders kan. Hoe marketing op jou probeert in te praten moet jij ook in praten op de ‘needs’ van het betreffende bedrijf, jouw waardevolle en aantrekkelijke kwaliteiten groots overbrengen.

 

Cursussen en certificaten

Jezelf specialiseren doe je vaak voor naast je algemene opleiding, specialistische cursussen te volgen. IT Kennis doe je namelijk niet uit het niets op. De ICT Sector is constant in beweging en voor je met je ogen knippert is er weer iets belangrijks ontwikkelt, continue kennisontwikkeling is dat ook erg belangrijk. Door het volgen van extra opleidingen haal je certificaten die erg krachtig staan op je CV en vaak extra aantrekkelijk zijn voor bedrijven. Bij een ict academie kan je klassikaal of online opgeleid worden op specialistisch gebied waardoor jij je weer extra onderscheid van de concurrentie.

 

Zorg er dus voor dat het bedrijf gewoon echt niet om je heen kan, bedrijven hebben vaak een profiel voor de kandidaten. Pas jij perfect bij de eisen die het bedrijf heeft gesteld maar heb jij nog veel meer te bieden dan alleen die eisen dan kan het haast niet anders dan dat je je plek veilig stelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *