Eerste keer beleggen? Let op de volgende tips

Eigenlijk is het niet zo moeilijk, dat beleggen. Toch moet je het allemaal wel even onder de knie krijgen en je er in verdiepen. En vooral nu het op de beurs goed gaat is het een leuke optie om te gaan beleggen, helemaal nu rente’s op de spaarrekening minimaal zijn. Om het beleggen tot een positief einde te brengen zullen wij je een paar tips geven om te beginnen met beleggen.

 

Zorg dat je je inleg niet direct nodig hebt

Beleggen biedt geen zekerheden en het resultaat kan dus ook anders zijn dan je gehoopt had. Als je je inleg verliest is het dan ook wel zo fijn om geld achter de hand te hebben, om zodoende alsnog in nood gewoon je probleem op te kunnen lossen. Gaat je wasmachine stuk is het wel zo prettig om niet direct een jaar je was met de hand te moeten doen omdat je je reserves heb belegt.

 

Zoek een broker die bij jouw ‘needs’ past

Ga je starten met beleggen? Dan is het verstandig om een broker te vinden die bij jouw voorwaarden aansluit en die kan bieden wat jij graag wil hebben. Om de juiste keuze te maken is het verstandig om brokers te vergelijken. Vaak staan alle belangrijke punten van de brokers hier duidelijk op een rijtje, zo weet jij precies wat je kan verwachten en hoe anderen het hebben ervaren.

 

Gouden regel: Spreid je vermogen

Je kan op verschillende manieren beleggen, ja kan in verschillende stijlen beleggen zo kan je defensief inleggen (relatief veilig) of offensief inleggen (enorm risicovol). De gouden regel is echter dat je niet al je geld op 1 categorie in te zetten, spreid je inleg over verschillende fondsen zo verlies je niet al je geld mocht iets de grond in zakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *