Condoleance kaarten bestellen online

Een condoleance kaart

Is er iemand jarig, dan zoek je een vrolijke kaart met ‘gefeliciteerd’ erop. Een condoleance kaart vergt echter meer tijd van ons. De kaart moet ons juiste gevoel over kunnen brengen bij het verlies van een dierbare. Dan begint de zoektocht van een geschikte condoleance kaart bestemd voor iemand die je ontzettend lief hebt. Leven en dood, het is de cirkel van ons leven.

 

Persoonlijk verlies

Het verlies van een dierbare brengt stilte en leegte met zich mee. Het schrijven van een passende tekst is vaak moeilijk omdat er tegelijkertijd zoveel en zo weinig overblijft om nog te zeggen. Want hoe zet je je gevoelens neer als je ook niet weet wat je moet zeggen? Je voelt onmacht en toch wil je je steun betuigen, want die persoon heeft veel voor je betekend.

 

Creaties van professionals

Het is daarom fijn dat kaartontwerpers jouw gevoel (h)erkennen en met hun condoleance kaarten jou weten te bereiken die online te verkrijgen zijn. Zo zegt een prachtige herfstboom soms meer dan een verhaal. Behalve de herfstboom, geeft bijvoorbeeld een witte openstaande lelie, of een wolkje tegen een strak blauwe hemel vaak ook de stilte weer die je ervaart bij het overlijden van een geliefd persoon. Kaartontwerpers zijn mensen met passie, het kan dan ook geen toeval zijn dat je een mooie tekst of gedicht vindt dat past bij jou. Zo’n condoleance kaart is dan iets waar je op zoek naar was.

 

Verwerken van verlies

Als verzender van de condoleance kaart betuig je je medeleven voor het overlijden van een dierbare. De nabestaanden zullen dit waarderen, en deze steun ook nodig hebben. Omdat het verlies nog maar kortgeleden gebeurd was, valt ook bij hun de stilte in. Een condoleance kaart ontvangen geeft verwerkingstijd voor de nabestaanden. Zij kunnen besluiten de kaart langer te bewaren en opnieuw te lezen totdat het tijd is om afscheid van hun geliefde te nemen in fysieke vorm. Een condoleance kaart wordt ook gewaardeerd omdat het duidelijk is welke goed bedoelde intenties zijn verricht om deze te versturen; met een zelfgeschreven tekst, een mooi gedicht, of een illustratie van stilte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *