Als je veel schrijft, weet je waarschijnlijk wel dat een goede pen het verschil maakt. Er zijn veel verschillende soorten pennen en niet elke variant schrijft lekker. Bij het kopen van een vulpen zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Vulpennen komen in allerlei soorten en maten. Zo zijn er varianten te koop in allerlei prijscategorieën en materialen met ronde of platte punten. Met deze tips schaf jij straks de juiste vulpen aan.

De penpunt

Als je een vulpen koopt, kijk je waarschijnlijk het eerst naar het uiterlijk van de pen. Een vulpen straalt stijl en klasse uit, maar dit is niet het belangrijkste van de pen. Je wilt natuurlijk dat de vulpen lekker schrijft en dit heeft alles te maken met de penpunt. Het is goed om te weten dat de penpunten erg kunnen verschillen. Ze hebben namelijk verschillende stijlen en kunnen erg flexibel zijn of juist niet. Ook kun je kiezen uit verschillende afmetingen.

 

  • Extra fine: voor kleine en precieze schrijvers
  • Fine: voor schrijvers die klein schrijven
  • Medium: geschikt voor de gemiddelde schrijver
  • Bold: voor een groot handschrift

De prijs

Zoals net al werd genoemd zijn de vulpennen verkrijgbaar in verschillende prijscategorieën. De prijs van de pen heeft alles te maken met het materiaal dat is gebruikt om de penpunt te maken. Penpunten worden in het algemeen gemaakt van staal of goud en komen in verschillende kleuren. Naast staal en goud kunnen de punten ook worden gemaakt van bijzondere materialen. Houd er dan wel rekening mee dat deze vulpennen duurder zijn om aan te schaffen. Daarnaast heeft het design van de pen ook invloed op de prijs.

Het ontwerp

We kunnen je wel vertellen welke vulpen wij lekker vinden schrijven, maar dit is bij iedereen anders. Een Montblanc vulpen ligt bijvoorbeeld bij de een goed in de hand, maar bij de andere niet. Jij kunt dan bijvoorbeeld een Lamy vulpen kopen. Er kan vanuit worden gegaan dat vrouwen vaak een kleinere pen prefereren en mannen liever met een groter exemplaar schrijven. Mannen hebben namelijk vaak grotere handen. Daarnaast zijn er verschillende merken die staan voor functionaliteit en anderen weer voor design. Hier zou je ook naar kunnen kijken tijdens je zoektocht naar de perfecte vulpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *